dis-cephe-boyasi-nasil-temizlenir-1

Dış Cephe Boyası Nasıl Temizlenir?

Dış cephe boyası nasıl temizlenir, duvardan uzaklaştırılması gereken boya konusunda merak edilen konulardan biridir. Dış cephenin iyi, kaliteli ve temiz görünmesi binaya dışarıdan bakanlara bina sahibinin prestijinin yüksek olduğu hissini verme açısından son derece önemlidir.

Bunun için düzenli olarak temizliğinin yapılması; boya temizliği, gerekli tadilat işlemleri ve yeniden duvar boyama işlemleri gibi uygulamaların düzenli biçimde yapılması gerekmektedir. Bu tip işlemlerin önem kazandığı bina türleri genellikle rezidanslar, yaşam merkezleri, plazalar, şirketler, kamu kurumu ve kuruluşlarına ait binalar, vakıf ve dernek binaları, alışveriş merkezleri ve iş merkezleri gibi yerlerdir.

Dış Cephe Boyası Nasıl Temizlenir?

Dış cephe boyası nasıl temizlenir, sorusunun yanıtını boyanın çıkarılması ve yenilenmesi şeklinde aşamalı olarak açıklamak gerekmektedir.

Dış Cephe Boyasının Çıkarılması

Dış cephe boyası nasıl temizlenir, gerekli malzemeler;

  • Kimyasal bir solüsyon olan sıva sökücü
  • Dış cephe kazıyıcı

Bu malzemeleri boyanın çıkarılacağı alana döktükten sonra bir süre duvardaki boyanın toparlanarak kabuk halinde kalktığı görülecektir. Özel bir yapıya sahip olan, yüzeyde hasara ve çiziğe yol açmayan dış cephe kazıyıcı ile kalkan boyanın kalıntıları tamamen duvardan uzaklaştırılabilir. Bu işlemin sonucunda yeniden duvarda istenilen sıva, boya, izolasyon işlemleri gibi yapı uygulamaları yapılabilir.

Tekrar duvarın boyanması için eğer sık sık temizliği sağlanacaksa suya dayanıklı dış cephe boyaları tercih edilebilir. Bu boyalar sayesinde dış cephe yıkanarak, deterjanla silinerek vb. istenildiği gibi temizlenebilmektedir. Çizilme ve darbelere karşı yüksek dayanıklılık gösteren bu duvar boyaları silikonlu boyalar olarak geçmektedir. Plastik boyalar ise su geçirerek akıp gittiğinden beklenilen etkiyi göstermesi mümkün değildir.

dis cephe boyasi nasil temizlenir - Dış Cephe Boyası Nasıl Temizlenir?

Tek dezavantajları ekonomik fiyatlı olmamalarıdır. Ancak uzun vadede plastik boyaların sık sık akması, güneş ışığı yüzünden sarararak parlak görünümünü yitirmesi, çabuk kirlenmesi, tadilat masrafları, yeniden duvar boyama işlemleri düşünüldüğünde klasik duvar boyalarından daha ekonomik bir seçim olduğu da görülmektedir.

Silikonlu Dış Cephe Boyası Nasıl Temizlenir?

Silikonlu dış veya iç cephe boyası sabunlu su ile sinilerek rahatlıkla kısa sürede temizlenebilen bir yapıya sahiptir. Dış cephe temizliği konusunda kolaylık sağlamak ve uzun süreli mükemmel bir dış cephe görünümü elde etmek için silikonlu duvar boyaları tavsiye edilmektedir. Bu boyaların sunduğu başka avantajlar şu şekilde belirtilebilir;

Her zaman duvarda bir leke görüldüğünde sabunlu su kullanılarak bir bezle silinip çok kolay temizlenebilmektedir. Silindikten sonra yeniden duvarı boyatmaya gerek yoktur. Beze bakıldığında sadece lekeye dair izler görülecektir, boyanın hiçbir şekilde beze çıkması söz konusu değildir.

Uzun yıllar boyunca ilk günkü parlak ve temiz duvar görünümünü koruyacaktır.

Silikonlu olduğu için nefes alma özelliği vardır. Bu sayede nem ve küf tutma gibi problemler görülmeyecektir.

Duvarda son derece şık ve pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Şık görünümü ve kolay temizlenebilirliği sayesinde dış cephe cam temizliği gibi uygulamalar esnasında işlem zorluğuna yol açmayacaktır.

Su ve nem duvar yalıtımına da zarar vereceği için dış cephede ve iç cephede silikonlu boya tercih edenlerin yalıtımına da hiçbir zarar gelmemektedir. Bu durum boyanın üstün nefes alma özelliğinden ileri gelmektedir.

Silikonlu Dış Cephe Boya Kalıntıları Nasıl Temizlenir?

Boyama işlemi bittikten sonra eğer camlarda veya cam çerçeveleri gibi diğer yapılarda sıçramış boya kalıntıları varsa bunları temizlemek için profesyonel yardım alınabilir. İlk olarak boyanın çözünmesi için özel çözücü solüsyonlar kullanılmalıdır.

Solüsyonu uyguladıktan sonra birkaç dakika beklemek boyanın iyice çözünerek tutunduğu yüzeyden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Ardından bir bez yardımıyla silme işlemi yapılabilir.

Bu işlem için temizlik esnasında inatçı lekeleri çıkarma amacıyla sıklıkla kullanılan kazıyıcılar da kullanılabilir. Bu özel kazıyıcılar hiçbir yüzeye zarar vermeden kurumuş ve yapışmış zorlu lekelerin çıkarılmasını sağlamaktadır. Sağladığı avantajlardan biri de solüsyon kullanımına gerek duymamak ve solüsyonda olduğu gibi boyanın çözünmesini beklemeye gerek olmamasıdır. Direkt olarak boya lekelerine uygulayıp kuru halde kısa zamanda çıkarılmasını sağlayacaktır. Cam gibi hassas yüzeylere zarar vermemek adına bu konuda mutlaka profesyonel bir temizlik görevlisinden yardım alınması önerilmektedir.

Dış Cephe Boya Temizliği İçin Hangi Firma İle Çalışabilirim?

Dış cephe boyası nasıl temizlenir, sorusunun yanıtını araştıran ve bu konuda hizmet almaya ihtiyaç duyan bir bina sahibi iseniz firmamıza ulaşarak hizmet alabilirsiniz.

 

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir